woensdag 20 juni 2018

Rijk door rigoureuze keuzes

Mijn vriend en ik maken vaak snelle keuzes, maar wel keuzes die goed aanvoelen. We gaan door, we gaan snel en af en toe lopen we met de kop tegen de lamp. Dit keer is er een juiste keus gemaakt, maar niet zonder financiële en mentale schade.

Allebei houden we van vastigheid, maar ook van verandering als het in ons voordeel lijkt te zijn. We zijn van het investeren, klein maar ook grootschalig, denken vooruit en vergeten soms de gevolgen.

Zeven jaar geleden heeft mijn vriend een woning gekocht, veel geld er aan verspijkerd en goed vier jaar later de woning weer te koop gezet. Het was de bedoeling er minstens tien jaar te blijven wonen, maar de woning vonden wij te klein, er was nauwelijks opbergruimte en we wilden heel graag een grotere tuin. De vaste lasten waren ook niet niks en de hypotheekrentes daalden nog verder naar beneden. Het was voor ons tijd om een bord in de tuin te zetten.

Het ging niet helemaal volgens plan, na de verkoop van de woning konden we uiteindelijk geen fatsoenlijk hypotheek opnemen in dat jaar en moesten gaan huren. Sparen was er niet bij en huurtoeslag kregen we niet. Het was de bedoeling een aantal jaar te blijven tot we weer een fatsoenlijk hypotheek op konden nemen. Uit nieuwsgierigheid zijn we toch na 10 maanden bij een financieel adviseur aan wezen kloppen en dat pakte positief uit.

Na precies een jaar hadden wij weer een eigen woning. De eerste maand was financieel nog even moeizaam. Wij wonen er nu drie maanden en merken dat we al veel ruimer kunnen leven. Verbouwen van de slaapkamers en ruim kunnen leven is voor ons vrij ademen zonder kopzorgen. Een hypotheek waar je géén u tegen zegt en de vaste lasten zo voordelig mogelijk. Een grote tuin die we wilden en genoeg opbergruimte om onze hobby's verder te kunnen uitoefenen. Eindelijk kunnen wij na vijf jaar ruimer leven én sparen.

Een stukje rust in het hoofd is ons gegund, al is een verhuizing niet niks, je laat je herinneringen achter op een plek waar je niet meer naar terug kan gaan. Gelukkig hebben wij daarentegen wel een hele fijne plek weer gekregen en zullen langzaamaan alles verwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten