vrijdag 29 juni 2018

Studeren; deel 1

Na 5 jaar weer studeren?

Mijn vriend en ik hebben twee kinderen van 2 en 4 jaar, ik werk sinds November parttime in een snackbar hier twee straten verderop en heb een diploma als verkoopspecialist (Zodat ik tenminste een diploma heb). Mijn vriend werkt doordeweeks 5 dagen en ik in het weekend. Ideaal, zo hoeven de kinderen niet vaak naar de oppas.

Eigenlijk heb ik nooit echt geweten wat ik precies wilde qua werk/studie en het leven ging ook net even anders dan gedacht.

Ik heb het heel erg naar mijn zin in de snackbar en kan mijn eigen gang gaan wat voor mij prettig werkt.
Toch knaagt er iets in mij om mij om te laten scholen, de jongste gaat straks ook naar school, heb mijn handen dan meer vrij en zou dan kunnen gaan studeren of een leer-/werktraject kunnen volgen.

Sinds de kinderen er zijn heb ik gezegd dat mijn tijd wel weer komt qua werk, maar vóór mijn jongste ook volledig naar school gaat wil ik mij toch gaan oriënteren en laten informeren wat het beste bij mij zou passen. Via een site heb ik een test gedaan welke opleiding bij mij zou kunnen passen en daar kwam best wat interessants uit namelijk de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Ik heb altijd al ambitie gehad om mensen te helpen. Als pedagogisch medewerker kan je terecht bij verschillende instellingen, ik hou van gevarieerd werk en zou dolgraag mensen willen helpen op een leuke manier. Hier ga ik toch maar eens mee aan de slag, het is fijn om te weten dat je al heel veel informatie kan vinden op internet en dat is het eerste dat ik verder uit ga pluizen.

Ik houd jullie op de hoogte!



1 opmerking:

  1. Klinkt goed, ik ken je niet heel goed natuurlijk, maar het lijkt mij wel bij je te passen. Het zal niet gemakkelijk worden, de combi gezin en studie, maar je bent een doorzetter dus ga ervoor als je het echt graag wilt. Pas wel op jezelf en neem de tijd!

    BeantwoordenVerwijderen